Cornell förlorar en tuff en mot Colgate

Junioren Richie Kenney kastade för 268 yards och en 87-yard fumlig återhämtning för en touchdown av senior Jelani Taylor i slutet av första halvlek stimulerade Cornell fotbollslags rally på lördagen, men Colgate tvingade en omsättning på nedgångar i sitt eget territorium i sista minuten för att hålla kvar för en 21-20-seger över Big Red på Schoellkopf Field. Cornell föll till 1-4, medan Raiders förbättrade till 1-7.

Senior Harold Coles rusade för 89 yards på 17 bär för Cornell, som gjorde mål på sin första drive av matchen på ett 39-yard field goal av junioren Garrett Patla. Colgate svarade med ett par touchdowns sent under andra kvartalet för att ta en ledning med 14-3, sedan var det i bästa läge att pressa ledningen längre från Cornells 3-yardlinje strax före halvlek. Freshman Jake Stebbins avskedande av Colgate quarterback Grant Breneman tvingade fram ett fumlande och ledde till Taylors dramatiska återkomst. Istället för 17-poängs underläge i halvlek, drog Patlas extrapoäng Cornell till fyra poäng i paus.

Harold Coles rusar upp på sidlinjen under den första halvan av Cornells fotbollslag

The Big Red tog ledningen i tredje kvartalet på Kenneys 5-yard touchdown-passning till junioren SK Howard. Raiders svarade tillbaka med en touchdown på deras nästa drive för att ta en ledning in i fjärde. Cornell gjorde det till en enpoängsmatch på Patlas 28-yards field goal med 13:49 att spela, men kunde inte komma närmare.