Syracuse Women's Lacrosse rullar Maryland på vägen

Trots ett sent byte som tvingade nr 4 Syracuse (6-1) att gå på vägen för tävlingen, besegrade 'Cuse nr 9 Maryland (1-3) i en rungande 10-5 seger. Det är första gången som Orange vinner i College Park sedan 2012 och bara andra segern över Terps på 26 möten. Syracuses försvar höll Terrapins till deras lägsta poängliga spel sedan mars 2007.

Lagets energi som kom in var enastående och den energin överfördes till en hel 60-minuters match, vilket gav oss det resultat vi strävade efter, sa assisterande tränare Sydney Pirreca. .

Syracuse (6-1) gjorde matchens första fyra mål. Sophomore Meaghan Tyrrell gjorde dagens första mål vid 27:24-strecket med assisten från senior Emily Hawryschuk. Hawryschuk gjorde ett par av sina fem totala mål i första halvlek, och andra gången Sierra Cockerille gjorde ett för att ge Orange en 4-0-ledning i paus. Seniormålvakten Asa Goldstock hade fem imponerande räddningar och det orangea försvaret låstes för att hålla Terps till noll mål. Goldstocks första räddning för dagen var hennes 500:e karriärräddning för SU.

Maryland och SU bytte mål för att starta andra halvlek innan Terrapins gick på en 3-0-körning för att dra inom ett vid 5-4. Hawryschuk slet in ett frilägesmål för att avsluta Terrapin-loppet. Maryland gjorde sedan ett eget mål med fri position för att dra sig tillbaka inom ett vid 6-5.