RIT tar ner AIC på övertid, 3-2

RIT nybörjaren Carter Wilkie tippade hem det övertidsvinnande målet och lade till en assist för att leda Tigers till en 3-2-seger på AIC, söndag, i Atlantic Hockey-action.

HUR DET HÄNDE

RIT inledde målskyttet med 7:35 kvar av den första perioden. Sophomore-försvararen Dimitri Mikrogiannakis skyndade sig att hålla ett rensningsförsök i AIC-zonen och studsade en passning från högerkanterna till seniorforwarden Jake Joffe i det högra hörnet. Joffe matade en passning till andraanforwarden Cody Laskosky i luckan för en engångspassning innanför högra stolpen.

AIC utnyttjade en misslyckad Tiger för att jämna ut poängen med 6:44 på klockan.

Yellowjackets tog en ledning med 2-1 1:59 in i den andra perioden efter att Elijiah Barriga lyft en puck på sitt stickblad bakom Tiger-nätet och stoppade in den i målet över juniormålvakten Kolby Matthews högra axel.

RIT gjorde mål på en uddamansrusning längs vänsterkanten med 12:33 kvar av den andra perioden. Freshman-forwarden Grady Hobbs tog en kort passning från juniorforwarden Andrew Rinaldi och gjorde mål på ett skott från den vänstra face-off-cirkeln.

Lagen spelade en poänglös tredje period, men AIC avvisades för att ha för många män på isen 42,6 kvar i regleringen. RIT startade övertid med ett 4-mot-3 powerplay där seniorforwarden Jake Hamacher cyklade en puck till seniorförsvararen Dan Willett vid tillfället. Willett gled en puck till juniorforwarden Caleb Moretz på sin vänstra sida och åkte in returmatningen i springan för att knäppa ett handledsskott på mål. Wilkie dirigerade om pucken innanför vänster stolpe för den avgörande räkningen med 3:43 på klockan.

SPELANMÄRKNINGAR

Matthews stoppade 28 av 30 skott han mötte för att förbättra till 5-1-2 den här säsongen.

RIT dödade alla fem AIC-kraftspel som den stod inför.

Hobbes och Laskosky gjorde också mål i lördagens 7-3-bakslag på AIC

RIT-huvudtränaren Wayne Wilson vann sin 399:e karriärseger på Tiger-bänken, inklusive 283 under de senaste 17 säsongerna på division I-nivå. Han tog också sammanlagt 166 segrar under sina första sex år som tränare för RIT på division III-nivå.

VAD KOMMER HÄRNÄST

RIT spelar två Atlantic Hockey-matcher på Canisius nästa fredag ​​och lördag (12-13 november). Face-offs är planerade till 18:05. respektive 16.05.