CHAMPS: Pal-Mac flickor vinner regnvåt klass B1 avsnitt V titel

Med regnet i centrum på Finger Lakes Community College fredag ​​kväll såg Pal-Mac Red Raiders ut att ta seger från Red Raiders of Hornell. I en match som kändes som om ödet avgjorde matchen, skulle det vara Pal-Mac som överträffade regnet och Hornell, 2-0, för att säkra Sektion V Klass B1-titeln. Det var deras tredje mästerskap på de senaste sex säsongerna, där förra årets trupp nekades av Covid efter att ha stängt laget innan eftersäsongen.

Den första halvleken levde upp till ödeskänslan, med båda Red Raider-truppen låsta i en 0-0-strid i halvtid. I takt med att regnet tilltog blev det fart på planen. Molly Seither skickade ett mål i nätmaskorna tidigt i andra halvlek, vilket skulle sätta tonen för resten av matchen. Maya Ikewood satte in ett försäkringsmål vid 26'-strecket, då regnet slog till med feber. Det skulle dock vara allt som Pal-Mac skulle behöva, eftersom de kunde kontrollera mycket av bollrörelsen under de sista 14 minuterna av spel. Red Raiders från Pal-Mac rensade bort bollen i de sista sekunderna, vilket gjorde att de kunde säkra kronan i klass B1.

Den här titeln är den tredje för fleråriga Finger Lakes East-flickfotbollskraften Pal-Mac på sex år, och går tillbaka till deras segrar 2016 och 2018.

Pal-Mac går nu vidare för att möta Haverling i klass B-kvalomgången på tisdag kväll, på en plats och tid som ska fastställas.