SKANEATELES SWEEP: Lakers tar klass B-kronor i sektion III-fotboll

Närhelst det lokala gymnasielaget vinner en sektionstitel är det något som hela staden kan fira och stå bakom. Den här fotbollssäsongen kommer Skaneateles firande att vara dubbelt så trevligt eftersom både pojk- och flicklag vann Klass B-turneringen i avsnitt III.

Tjejerna fick igång festen i fredags kväll mot Clinton. Det var en tight strid mellan trupperna och den första halvleken var oavgjord. Clinton hoppade snabbt till ledningen i andra halvlek. Det var då Lakers gick in i attackläge, när Kathryn Morrissey nickade en lång passning från Maeve McNeil in i nätet.

Allt eftersom tiden rann ner gjorde regnet lika bra och matchen skulle gå mot förlängning. De första 10 minuterna av förlängningen kom och gick utan poäng, och den andra verkade vara avsedd för samma öde tills Morrissey gjorde sitt andra mål för natten med tre minuter kvar. De sista tre minuterna tickade iväg och Lakers säkrade flickkronan i klass B för sektion III.

2021 ökar socialförsäkringens levnadskostnader

På måndagskvällen var det killarnas tur att se om de kunde ta hem klass B-titeln. Matchen mot Cazenovia hade en liknande start som tjejernas spel, men Skaneateles Dan Ramsgard hade andra planer. Vid 15'-strecket av första halvlek gjorde han det inledande målet för matchen. I snabb följd gjorde lagkamraten Owen Cheney det andra målet vid 17'-strecket.

Inför pausvilan var Lakers uppe med 2-0, och det skulle vara allt de skulle behöva när Skaneateles stängde av Cazenovia för att vinna klass B-titlarna för pojkar i avsnitt III. Skaneateles i processen går back-to-back i pojkars sektionstitlar, och vann i klass B 2019, förra gången sektion III höll turneringen.

Medan pojklaget kommer att spela mot ett lag som ska bestämmas i subregional action, kommer tjejerna att möta Shalmont tisdag kväll klockan 17.00 i Chittenango i deras subregionala match.