Skaneateles fotbollssäsong avslutas med förlust mot Chenango Forks

Foto Via: Justin Ritzel

Hela säsongen hade Skaneateles fotbollslag räknat med att deras snabba anfall skulle överväldiga motståndet, vilket fungerade ganska bra under en obesegrad körning till Section III Class C-mästerskapet.

Men det var Lakers som blev överväldigade i lördags i den regionala finalen på Vestals Dick Hoover Stadium när den långvariga Section IV-kraften Chenango Forks gjorde mål på sina första fem besittningar och vann med 41-28.

Dessa två hade en mycket ny historia – nämligen den regionala finalen 2018 på Cicero-North Syracuse's Bragman Stadium som Patrick Hackler vann för Lakers med en touchdown på matchens sista spel.

Och det tog inte lång tid för Skaneateles att hitta sig själv efter Forks igen. James Musso kastade en interception på Lakers inledande besittning, som Blue Devils, med ett kort fält, förvandlade till poäng när Jay Haqq hittade målzonen fem minuter in i matchen.

Skaneateles kunde inte svara omedelbart och såg hur Forks satte ihop en andra målkörning som Haqq återigen avslutade, hans touchdown på tre yard gav Blue Devils en 14-0-kant.

Strax innan den första kvarten tog slut kopplade Musso sig till Cody Nesbitt på en nyckelomvandling på fjärde ner-och-15, och satte upp samma par på en 15-yards poängpassning som minskade Lakers underläge till 14-7 när de kom in i den andra. period.

Det tog bara två spel från scrimmage för Blue Devils att återställa sin marginal, Haqq brände igen Skaneateles försvar när han sprang 40 yards för sin tredje TD på eftermiddagen.

En fjärde Blue Devils-drivning, när halvleken avslutades, resulterade i ytterligare en touchdown från Haaq, hans fjärde poäng med 12 sekunder kvar av halvleken vilket gjorde 28-7 till pausvilan.

Visserligen hade Skaneateles hamnat efter i två av sina tre sektionsslutspelsmatcher, rallyt för att slå Canastota och Cazenovia, men rally här skulle kräva att försvaret gjorde någon form av stopp.

Forks förblev dock ostoppbara och brände upp de första fem plus minuterna av tredje kvartalet på ytterligare en drive när den nådde Lakers innan Zander Arnold gjorde om.

Det krävdes ett par fjärde-down-omvandlingar för Skaneateles att få ihop ett drive sent under perioden som Nesbitt avslutade med ett 16-yards svep till målzonen.

Först i fjärde kvarten gjorde Lakers äntligen ett defensivt stopp, och det ledde till en drive som Musso avslutade med en svängpassning som Nesbitt förvandlade till sin tredje TD och skar Forks marginal till 34-21 med sju minuter kvar.

Det gav fortfarande tid att slutföra rallyt, men Forks lade bort spelet med ytterligare en solid drive som Haaq toppade med sin femte TD, ett 15-yard streck med 3:26 att spela, även om Lakers skulle lägga till en poäng i sista minuten.

Skaneateles avslutade säsongen med 9-1.