Savannah hoops standout gör debut för Detroit-Mercy Titans

Savannah, NY infödd och Path Light Academy (Wolcott) examen Noah Waterman är en av de mindre kända stora basketplanerna som kommer ut från Finger Lakes-området.

Under sin gymnasiesäsong 2018-19, Waterman ledde Finger Lakes Christian School (Seneca Falls) till ett rekord med 20-2 , med i snitt 17,5 poäng och 8,8 returer per match på väg mot att vinna Empire State Christian Athletic League (ESCAL)-mästerskapet.

.jpg
.jpg

På lördagseftermiddagen, dagen efter jul, gjorde Noah Waterman äntligen debut med sitt nya lag.

Han startade för Titans i deras tävling mot den lokala rivalen Oakland och spelade totalt 23 minuter i matchen, 14 i första halvlek och 9 i andra halvlek. Spelet, som Oakland vann till slut med 77-75 , gick på övertid. Waterman, klädd i tröja #1 i höjdpunktsvideon nedan, dök inte upp under övertidsperioden.

Han skulle avsluta matchen med 8 poäng, 3 returer, 1 assist och 3 personliga fouls. Han sköt 3-8 från planen och gjorde 1 av sina 2 trepoängsförsök.

Waterman har fem äldre bröder, två äldre systrar och en yngre syster. Hans äldre bror, Ben, spelar basket på Finger Lakes Community College.

Detroit spelar mot Oakland igen idag (27/12) klockan 16:00. Spelet kommer att streamas på ESPN+ och radiosändningen på WLQV 1500 AM & 92,7 FM kan streamas via TuneIn Radio-appen. Du kan följa matchen live på ESPN.com här .

UPPDATERING – SÖNDAG KL. 19:08:

På söndagseftermiddagen förlorade Detroit Mercy Titans mot Oakland för andra gången i rad på lika många dagar. Noah Waterman hade dock ett breakoutspel trots förlusten. I sitt andra spel som Titan the Savannah gjorde NY-infödd 19 poäng på 7 av 12 skott. Han konverterade på 3 av 6 skott bakom trepunktsbågen och drog ner tre returer samtidigt som han delade ut 3 assist. Han spelade 28 minuter på banan i Oakland Golden Grizzlies-segern med 83-80.