RIT herrhockey faller på Mercyhurst, 6-2

RIT andra anfallare Elijah Gonsalves (Scarborough, Ontario) och Caleb Moretz (Fairbanks, Alaska) gjorde varsitt mål i första perioden, men det var värden Mercyhurst som studsade tillbaka för segern med 6-2 på lördagen.

HUR DET HÄNDE

RIT kom på tavlan med 8:31 på klockan. Senior forward Jake Hamacher (Corona, Kalifornien) matade Gonsalves i den vänstra face-off cirkeln för ett mål för att öppna poängen.

Mercyhurst gjorde oavgjort matchen efter ett rensningsförsök av Tiger seniormålvakt Logan Drackett (Calgary, Alberta) bakom RIT-nätet hoppade av glaset och in i Tiger-facket för en enkel avslutning av juniorcentern Geoff Kitt med 6:43 på klockan.

RIT återtog ledningen med 3:11 kvar under perioden efter att Mercyhurst avvisades för en fem minuters ansiktsmaskerande major. Moretz avslutade en retur i spåret på ett Hamacher-skott för att konvertera power-play-försöket.

Mercyhurst återtog ledningen med ett par mål i den andra perioden. Andra anfallaren Jonathan Bendorf tippade en puck förbi Drackett sekunder efter att ett RIT-powerplay slutade med 7:30 på klockan innan nybörjarforwarden Noah Kane hittade nätet med 19 sekunder kvar för ledningen 3-2.

Mercyhurst lade till tre mål i den tredje perioden för att sätta matchen utom räckhåll.