RIT besegrar flygvapnet, 5-3; tar tredjeseed till Atlantic Hockey Tournament

RIT seniorförsvarare Chris McKay (Edmonton, Alberta/Sherwood Park Crusaders) bröt ett 3-3-läge med 2:39 kvar i regleringen när Tigers vann en 5-3-seger över gästande Air Force, lördag, i Atlantic Hockey-action.

Tillsammans med AIC:s 4-1 seger över Army i nattens andra action, flyttade RIT (19-13-4, 15-9-4 AHA) upp till tredje seed för Atlantic Hockey Tournament och kommer att vara värd för en bäst av tre serie mot en motståndare som avgörs 13-15 mars.

RIT män

Air Force kom på tavlan i slutminuten av första perioden. Freshman-forwarden Willie Reim tog mat från nybörjarförsvararen Brandon Koch på en högerkant och gjorde mål mellan Tiger juniormålvakten Ian Andrianos (Barrie, Ontario/Ottawa Jr. Senators) pads med 57,5 ​​på klockan.

RIT tog en 2-1-ledning med ett par tidiga mål i andra perioden. Andra forwarden Will Calverley (Scarborough, Ontario/Chilliwack Chiefs) tog en feed från andra forwarden Kobe Walker (Lloydminster, Alberta/Lloydminster Bobcats) i den vänstra face-off cirkeln och slog ett mål från botten av ribban med 15:30 på klockan. Bara 1:32 senare skickade seniorförsvararen Adam Brubacher (Elmira, Ontario/Powell River Kings) en lång feed ut ur Tiger-zonen till seniorforwarden Ryan Kruper (Sherwood Park, Alberta/Sherwood Park Crusaders) på högerkanten, som knäppte ett handledsskott i det övre vänstra hörnet av Falcon-målet.