RIT tillåter fyra obesvarade mål i förlust mot Canisius

RIT senior forward Jake Hamacher gjorde ett mål och en assist men det var värd Canisius som vann en 5-2-seger över Tigers i Atlantic Hockey-action, fredag, på LECOM Harborcenter.

Box poäng

HUR DET HÄNDE

De första sex målen i matchen var alla power-play-matcher, medan Canisius slog på ett kortspel för att avsluta kvällen.

Canisius öppnade målskyttet med 14:55 kvar av den första perioden innan RIT svarade med ett par mål under de kommande 10 minuterna.

Hamacher satte upp juniorforwarden Elijah Gonsalves för sin första för säsongen med 7:53 på klockan innan han noterade sin första för året med en assist från seniorforwarden Will Calverley med 5:36 kvar av perioden.

Canisius gjorde mål 19 sekunder in i den andra perioden och igen nio minuter senare för att ta en 3-2 ledning som det skulle bära in i den tredje.

Jackson Decker gjorde sitt andra mål i matchen 1:15 in i den tredje perioden för att pressa Golden Griffins till en 4-2-ledning innan Keaton Mastrodonato stängde poängen med 1:18 kvar av regleringen.

SPELANMÄRKNINGAR

Canisius avslutade natten 4-mot-6 på power play, medan RIT konverterade 2-av-7 försök.

RIT-straffdöden kom in på 14:e plats på nationell plats (87,2) under natten, vilket dödade 34 av 39 man-down-möjligheter den här säsongen.

RIT hade inte tillåtit fyra powerplay-mål i en match sedan gästande Robert Morris gick 4-mot-6 i en 6-5-seger den 8 oktober 2016.

RIT juniormålvakt Kolby Matthews avslutade med 20 räddningar, medan RIT sköt ut Canisius, 26-25.

VAD KOMMER HÄRNÄST

RIT möter Canisius på baksidan av en helgserie lördagen den 13 november klockan 16:05. i Buffalo.