RAIDER RUN FORTSÄTTER: Pal-Mac flickfotboll avancerar till Far West Regional

För första gången på två veckor skulle Pal-Mac inte behöva oroa sig för regnet och fuktiga förhållanden för ett spel. Det perfekta vädret för lite fotboll i november inställdes i Penn Yan för Red Raiders att ta sig an andra sektionsmästare Haverling för att se vem som skulle representera sektion V i regionala tävlingar för flickorna i klass B.

De första 10 minuterna förblev en lugn affär när lagen slog sig ner i tävlingen. Pal-Mac skulle slå först, då Reagan Diehl gjorde öppningsmålet vid 10'-strecket. Poängen skulle dock svalna snabbt, eftersom Rams och Red Raiders kämpade till halvtid, ställningen var 1-0 till och med de första 40.

Den andra halvleken började likadant som den första, inga mål direkt, och så skulle det förbli under de första 20 minuterna av andra halvlek. Kylie Waeghe skulle göra ett viktigt försäkringsmål vid 23'-strecket av andra halvlek för att utöka Pal-Macs ledning till 2-0. Med fem minuter kvar av matchen sparkade Haverling in ett välbehövligt mål för att minska ledningen till 2-1. Pal-Mac kunde dock stoppa Rams från att ta full kontroll i slutet av matchen, vinna sin agg mot Haverling med 2-1, och viktigast av allt låsa sin plats i den regionala omgången av delstatsslutspelet. Pal-Mac kommer nu att spela mot representanten för klass B från sektion VI på lördag. Vinnaren av Lewiston Porter och Roy-Hart kommer att resa till sektion V för att möta Pal-Mac på lördag klockan 17.00 i Caledonia-Mumford.