Petrakis satte matchvinnande mål för att lyfta Cornell över Penn State

I en berättelse om två halvlekar som hade ett vilt slut, var det nybörjarens face-off-specialist Angelo Petrakis som var hjälten för Big Red, som gjorde det matchvinnande målet med åtta sekunder kvar för att ge #7 Cornells lacrosselag en 18-17 seger över #2 Penn State på söndag eftermiddag på Crown Lacrosse Classic i Charlotte, NC

Angelo Petrakis tar mötet under Cornell Big Red herrarnas lacrosselag

YouTube fungerar inte på chrome

Med mindre än en minut kvar av matchen kom Cornell efter med ett mål, 17-16. I en andra halvlek där nästan all fart tillhörde Penn State, behövde Big Red hitta ett sätt att kvittera, och tiden rann ut. Med spelet på gång vände Cornell sig till ingen mindre än Jeff Teat, Big Reds framstående och lagledare. Med 18 sekunder på klockan gick Teat en-mot-en med sin försvarare och vann striden och gjorde kvitteringen och utjämnade matchen, 17-17.

Den efterföljande face-off skapade ett vilt slut. Petrakis styrde mot cirkeln, och efter att ha kämpat hårt med Penn States Jake Glatz, hamnade båda lagen i en frenetisk kamp för att få bollinnehav på Penn States planhalva. Dom Doria kom på det i vad som utan tvekan var spelets största markboll och hittade en öppen Petrakis. Petrakis började springa nerför fältet i vad som var ett enmanslopp och drillade ett skott hem och gjorde det vinnande målet med åtta sekunder kvar av matchen för att ge Cornell segern.