MARAUDERS VINNER: Williamson tar hem fotbollstiteln för pojkar klass C1

Det fuktiga och svala vädret satte sig in för Boys C1 Section V-mästerskapsmatchen i eftermiddag, och Williamson Marauders var hoppfulla om att hålla värmen uppe i sin jakt på ännu en sektionskrona. Efter att ha misslyckats med att ta sig till finalen 2020, och efter att ha kommit till kort 2019, kom Marauders till dagen med ett mål i åtanke.

Medan de första 10 minuterna av tävlingen förblev tysta på resultattavlan, bröt Williamsons John Niles upp målbubblan vid 13'-strecket. 15 minuter senare i den första halvleken kopplade Rhett Storms på en passning Troy Ingram och gjorde det andra Marauder-målet på 28'-strecket.

Målsättningen blev sedan tyst i nästan 40 minuters speltid när Geneseo försökte göra comeback. John Niles gjorde sitt andra mål i tävlingen vid 22'-strecket av andra halvlek, ett potentiellt försäkringsmål. Tyrone Walker assisterade på båda Niles mål.

Geneseo kunde göra mål på 28'-märket från Ethan Bennett, men Williamson-ledningen skulle vara för mycket att komma tillbaka från. Tiden gick ut och Williamson vann klass C1-titeln med 3-1.

Titeln är Williamsons första sedan 2013, som avslutade tre torv titlar med början 2011. Williamson kommer nu att gå vidare för att möta vinnaren av Kendall och Keshequa i klass C-kvalomgången på tisdag på en plats och tid att vara fast besluten.