FARVEL TILL RÄTTA: Lyons superstjärna gör 44 poäng i sista matchen som C.G. Finney kastar ut Lions från eftersäsongen

Efter att ha erövrat sin skolas 19:e sektionstitel på fredagskvällen på Blue Cross Arena, vände Lyons senior Justice Smith och hans lagkamrater sin uppmärksamhet mot ett lopp mot en delstatstitel. Deras första hinder skulle vara en uppgörelse med en tuff C.G. Finney-laget, sektion V klass C1-mästare, på Newark High School på måndagskvällen.

Inför en fullsatt gymnastiksal bytte Lyons senior slag med C.G. Finney senior framstående Keegan Ocorr och 8:e klass fenomenet Markus Robinson. Till sist var det C.G. Finney Falcons och huvudtränaren Joe Marchand som skulle ta en seger med 92-88 och gå vidare för att möta Cal-Mum i klass C play-in matchen på onsdag kväll på Blue Cross Arena.

Lyons hoppade ut till en tidig ledning med 12-5 bakom 2 första kvartal trepoängare från senior David Weaver men Finney skulle storma tillbaka för att ta en 21-19 ledning efter den första perioden.

De skulle utöka ledningen till 43-39 i pausvilan bakom 17 poäng i första halvlek från både Markus Robinson och Finney senior Caleb Anger som begravde 5 trepekare.

Finney skulle utöka ledningen till så mycket som 11 poäng i andra halvlek. Lyons skulle minska gapet till 1 poäng men Finney svarade med hinkar från Ocorr och Robinson för att bygga tillbaka marginalen till 8. Ocorr skulle gå 6-8 från frikastlinjen i den sista kvarten för att försegla vinsten och sätta en nära karriär för en av de stora genom tiderna som någonsin burit en Lyons uniform.

Justice Smith skulle avsluta med 44 poäng och avsluta sin karriär bara 11 poäng under 2 000-strecket. David Weaver gjorde 18 poäng på 4 trepoängare i sin sista match för Lions. Sophomore Horace Betts IV slutade med 9, junior Benji Kemp poäng 8 och senior Aaron Romero gjorde 4 poäng. Sophomore Justin Smith hölls till säsongens lägsta 2 poäng.

För Falcons gjorde Keegan Ocorr 36 poäng, 27 i andra halvlek, medan 8:e klassaren Markus Robinson slog ihop 29. Caleb Anger gjorde 24 poäng på 6 trepoängare innan han misshandlade sent i matchen. De enda andra Falcons som gjorde mål var Josh Taylor som hade 2 poäng och Xavier Smith som slog ett enda frikast.

För huvudtränaren Dean Schott II och hans Lions avslutar de säsongen som Sektion V Klass C2-mästare med ett totalt rekord på 21-3.