Cornell misslyckades av Quinnipiac, 2-0

Cornell, Quinnipiac och hockey är ofta synonyma med spel med låga poäng. Det levde till förväntningarna lördag kväll på M&T Bank Arena när Jack Quillan gjorde båda Quinnipiacs mål för att lyfta de nr. 6-rankade Bobcats (5-1-2, 2-0-0 ECAC) till en 2-0-seger över Cornell ( 1-3-0, 1-1-0 ECAC).

Quinnipiac gav bara nio Cornell-skott på mål på natten, inklusive att hålla Big Red utan ett skott på mål under nästan de första 23 minuterna av tävlingen.

Vid slutet av kvällen sköt Quinnipiac ut Cornell med 28-9 marginal och hade en plus-24 skillnad i skottförsök, 60-36.

Cornells andra målvakt stoppade 26 av 27 skott i nederlaget, medan hans motsvarighet Yaniv Perets stoppade alla nio Cornell-skotten för att få sin 13:e karriärsavslutning.

Quillan gjorde det första av sina två mål sent i den första perioden, och riktade om ett skott i mitten efter att Jack Johnson tog ett handledsskott från vänsterpunkten efter en Quinnipiac-seger. TJ Friedmann, som vann matchen, fick också en assist på räkningen.

Tidigt i den andra perioden tvingades Cornell döda en femminutersstraff eftersom  bedömdes som en stor straff för att ha slagit bakifrån och därefter utfärdade ett spelfel efter en videogranskning.

De stora röda straffmördarna gav upp bara tre skottförsök under kraftspelet, varav två blockerades av försvarare  och .

Cornell hade ett par chanser att sätta matchmålet med fyra powerplay-möjligheter, inklusive en 5-mot-3-chans, men Cornell fick bara registrera ett skott på mål under sina sju plusminuter med mannens fördel.

Med 11 sekunder kvar, lade Quillan till en försäkringsmarkör genom att göra ett tomt mål från den neutrala zonen.

Spelanteckningar

• Lördagen var det 48:e mötet mellan Cornell och Quinnipiac. Cornell fortsätter att leda serien genom tiderna över Bobcats trots bakslaget, 25-19-4.

yankees vs white sox 2015

• Under de senaste 12 matcherna mellan Cornell och Quinnipiac har åtta haft tre mål eller färre och lagen har tillsammans gjort ett snitt på 3,58 mål per match.

• Cornell hölls till en ensiffrig skottsumma för första gången sedan han också noterade nio skott mot Union den 11 februari 2011, i en 4-0-förlust mot holländarna.

• The Big Red blockerade 19 Quinnipiac-skott på natten, markerade med fyra block vardera av Mitchell och . klev framför tre skottförsök och  avledde ett par Quinnipiac-skott.

Blickar framåt

Cornell fortsätter sin roadtrip på sex matcher för att öppna säsongen 2022-23 nästa helg när Big Red beger sig till North Country för att ta sig an St. Lawrence och Clarkson. Puckfall för båda tävlingarna är beräknat till 19.00. Spelaction kommer att sändas på ESPN+ båda kvällarna.