Chase Elliott vinner första karriärloppet på Watkins Glen

Efter åtta andra placeringar i karriären är Chase Elliott äntligen en vinnare i NASCAR Cup Series. 22-åringen tog hem sin första rutiga flagga i sin 99:e start på Watkins Glen International i söndags.

Elliott och Kyle Busch hade de starkaste bilarna på banan, men Busch stötte på ett bränsleproblem tidigt i slutskedet och startade en en-en-en-strid med Martin Truex Jr. om vinsten. Trots ett starkt tryck från den försvarande tävlingsvinnaren kunde Elliott hålla undan Truex i de sista varven.

Föraren nr 9 blir den näst yngsta föraren att vinna ett lopp den här säsongen. Erik Jones, som är några månader yngre än Elliott, blev den yngsta föraren att vinna i år när han tog den rutiga flaggan på Daytona i juli. Det är också den 250:e vinsten för Hendrick Motorsports och tar en 36-lopp lång segerfri serie för laget.