Amerks top Phantoms i shootout

almanacka förutsägelse för vintern 2016

Rookie-forwards Jack Quinn och JJ Peterka bländade båda i sin första straffläggning för säsongen för att leda Rochester Americans (8-5-0-0) till en 5-4-seger över Lehigh Valley Phantoms (3-8-3-1) Fredag ​​på Blue Cross Arena.

Med vinsten har Amerks vunnit åtta av sina senaste 12 matcher, vilket inkluderar fyra på hemmais. Rochester ståtar med ett rekord på 3-0-1-0 mot Lehigh Valley under de senaste fem åren i Flower City samtidigt som de tjänar minst en poäng i sex av de senaste åtta matcherna mot Phantoms som går tillbaka till den 30 december 2016. 4-2-1-1 över det spannet. I var och en av de åtta tävlingarna under den sträckan har det vinnande laget gjort minst tre mål.

Anfallaren Brett Murray gjorde sitt fjärde och femte mål under de senaste fem matcherna medan Peterka och Linus Weissbach båda gjorde sina fyra totalt i kampanjen. Oskari Laaksonen, Ethan Prow, Sean Malone, Mattias Samelsson, Josh Teves och Quinn spelade alla in en assist.

Målvakten Michael Houser gjorde sin första start i AHL den här säsongen och sjunde sedan slutet av 2016-17. Han avslutade natten med 28 räddningar utöver de två han mötte i straffläggningen för att tjäna segern.

Phantoms ledande poängtagare Morgan Frost producerade tre poäng (1+2) under säsongen medan Garrett Wilson, Connor Bunnaman och Gerry Mayhew alla gjorde mål i straffläggningsförlusten. Kvällens förlust bortom regleringen var Lehigh Valleys fjärde den här säsongen men först i kompetenstävlingen.

Netminder Felix Sandström (3-5-3) dök upp i sitt ligaledande 12:e spel i tabellen, och trots att han gjorde 20 räddningar, vilket inkluderade en i straffläggningen, led han förlusten.

videor spelas inte upp i chrome windows 10

Rochester, som gjorde ett par mål i den tredje perioden för att radera ett ettmålsunderläge, såg Phantoms kvittera matchen till 4-4 med 1:27 kvar i regleringen för att tvinga fram övertid. På Lehigh Valley-matchmarkeringen fick de Sandström dra medan lagen hade fyra skridskoåkare åt sidan.

Under den extra ramen hade Amerks pucken under större delen av öppningen tre minuter innan de blev avvisade för ett boardingbrott med 2:05 att spela.

På det efterföljande power-playet höll Phantoms pucken inne i den offensiva zonen under nästan hela straffen. Försvararna Casey Fitzgerald, Samuelsson, Teves och Prow tillsammans med forwards Michael Mersch och Mark Jankowski tillät inte ett skott för att driva matchen till straffläggning.

Quinn inledde kompetenstävlingen när han gav Rochester en tidig ledning med 1-0 på ett bländande drag innan Houser nekade Mayhew och Frost. I den tredje omgången beseglade Peterka shootout-segern när han slog Sandström på blockeringssidan.

Rochester inledde den första perioden med en tvåmålsledning när Murray och Weissbach gjorde 5:17 ifrån varandra för att ge hemmalaget en 2-0-ledning vid 7:34-strecket. Lehigh Valley slog dock tillbaka med tre raka mål för att ta en 3-2 ledning in i de sista 20 minuterna av regleringen, inklusive ett par mål med 12 sekunders mellanrum.

hur mycket kostar zantac-bosättningen

Under den tredje perioden, dock, begränsade Amerks, som vände manuset från den andra perioden när de var outshot, 19-4, Phantoms till bara tre skott innan Murray och Peterka återtog Rochesters 4-3-ledning.

Sent i den tredje tvingade Mayhew fram förlängningsstrofen innan Quinn och Peterka beseglade vinsten under straffläggningen.

SPELHÖJDPUNKTER:

om en hund biter dig

Amerks inleder ett set med två matcher mot de obesegrade Utica Comets lördagen den 20 november på Adirondack Bank Center. Speltiden är beräknad till 19:00. startar och kommer att visas live på The Sports Leader 95.7 FM/950 AM ESPN Rochester såväl som AHLTV.