2020 RÖSTNING: Lokalvalsresultat och analys (full täckning)

Det var inte en röd eller blå våg som vissa förutspådde att anlända på valdagen. Åtminstone inte i Upstate New York.

Det var dock en våg. Väljarna deltog i massiva antal under förtidsröstningen, såväl som på valdagen, för att ge kandidaterna avgörande segrar i viktiga lopp i hela regionen.

Sittande tjänstemän stal showen i kongresstävlingar i Finger Lakes och centrala New York. Reps. Tom Reed, John Katko, Joe Morelle och Chris Jacobs vann alla hett omtvistade lopp – av vilka politiska observatörer trodde att utmanare lyckades.

I synnerhet verkade representanten John Katko (R-24) stå inför en intensiv utmaning från demokraten Dana Balter. När dammet lade sig på valnatten – hade Katko säkrat mer än 50 000 röster än sin utmanare, vilket gav honom en stark ledning – och förmodade seger. Resultaten ikväll gör klart att invånare i centrala New York gjorde ett rungande val i detta val, sa Katko. Jag är hedrad och ödmjuk över att återigen ha fått det starka stödet från vårt samhälle.

Statens senator Pam Helming (R-54) höll sin plats för en avgörande seger. Det gjorde även den sittande delstatssenatorn Tom O'Mara (R-58).

I lokala delstatsförsamlingstävlingar av intresse – den sittande församlingsmannen Brian Manktelow (R-130) försvarade sin plats mot demokraten Scott Comegys. Medan demokraten Matt Miller verkade lägga ett imponerande bud i den 131:a, avslutade republikanen Jeff Gallahan valdagen med en kudde på ungefär 12 000 röster för att efterträda den mångårige församlingsmannen (och före detta minoritetsledaren) Brian Kolb.

Det fanns flera lopp som innehöll enstaka kandidater, och till och med några som inte hade några alls. Tävlingar för Manchester Town Justice, Hartsville Town Justice, Hartsville Town Council, Howard Town Clerk och Thurston Town Assessor gick alla utan tillsyn. Det betyder att inskrivna kandidater i slutändan kommer att fylla dessa platser.

Kathleen McCauley, en republikan från Schuyler County vann County Coroner-loppet där. Heather Waters och Maryann Friebis säkrade också segrar i staden Orange.

Michael Travis och Scott Crawford vann lopp i Cayuga County för Ira Highway Superintendent respektive Sterling Town Supervisor.

Den långvariga tjänstemannen i Seneca County, Tina Lotz, avvärjde framgångsrikt en utmaning från Melissa Brand Brown, en demokrat från Seneca Falls. Ricky McCulloch, en republikan i Varick vann också en plats i stadsstyrelsen där.

Nattens närmaste lopp var i Seneca Falls för jobbet som Town Justice. Steve Kelley, en demokrat och Tom Ellis, republikanen på omröstningen – skildes åt med 70 röster efter valdagen. Frånvarande röstsedlar förväntas avgöra denna ras.

En annan rättvisetävling i närheten av staden ägde rum i Steuben County. Douglas Horton och Patricia Horton hade en knapp ledning över Patrick Nichols efter valdagen. Douglas Horton hade 586 röster mot Patricia Hortons 562 och Patrick Nichols 553. Det finns två platser öppna. Douglas Fahy vann övertygande mot två andra utmanare i staden Wayland för att tjäna som nästa stadsdomare.

I Wayne County vann Emily Howard och Chris Burgess – båda republikaner – ett par platser i Newark Village Board. Doug DeRue, en republikan, besegrade Mitchell Murray för en plats i Palmyra Town Board. Och Molly Budziszewski, en demokrat, låstes i ett nära val med David Husk, en republikan som ska bli nästa borgmästare i Palmyra. Husk hade en ledning på cirka 80 röster. Andra bytävlingar i Clyde och Sodus Point hade inte lösts. Se tabellen nedan för information om dessa tävlingar.

Redaktörens anteckning: Ithaca City Court-loppet uppdaterades fortfarande inte officiellt av Tompkins County Board of Elections klockan 01.00.