Ithaca tar hem tredje raka Cortaca Jug med vinst på MetLife Stadium

Ithaca College fotbollslag besegrade SUNY Cortland 32-20 den 61:a Cortaca Jug-matchen 16 november på MetLife Stadium i East Rutherford, New Jersey. Matchen slog besöksrekordet för en division III fotbollsmatch med 45 161 personer. Det är Bombers tredje Cortaca Jug-vinst i rad.

Det var en solig och molnfri dag i East Rutherford, men temperaturen var kyliga 41 grader. MetLife-stadion var fullproppad med fans i alla åldrar som sportade Bomber-blå utrustning eller Red Dragon-röd. Jumbotrons visade bilder av båda lagen skjutna av elever under de senaste månaderna som förberedelse för den största division III fotbollsmatchen i historien.

Bomberna behöll kontrollen i första halvlek och hade bollen 21:33 av den möjliga 30-minutershalvan. De gjorde mål på sin första besittning av matchen med en 80-yards drive. Senior quarterback Joe Germinerio rusade in för en 1-yard touchdown och nybörjaren Nick Bahamonde avslutade på den extra poängen för att ge Bombrers en 7–0-ledning med knappt nio minuter kvar av den första kvarten.

Cortland kunde säkra två första nedgångar på sin första drive, men senior quarterback Brett Segala fumlade snappen, och den återställdes av Bombers seniora defensiven John Hadac på 40-yardlinjen. South Hill-truppen plågades dock av straffar efter återhämtningen och trycktes tillbaka så långt som till 49-yardlinjen. Efter att Germinerio gjort en 11-yard rush på 3: e och 27, nybörjare kicker Nick Bahamonde tog ett 48-yards field goal försök på fjärde försök, men han kom till kort för första gången på hela säsongen när sparken missade bred höger.