Amerks kryssar till 7-3 vinst över Bears

Rochester Americans (10-6-0-0) stormade ut till en 4-0-ledning och såg aldrig tillbaka på sin väg till en 7-3-drubbing av Hershey Bears (8-6-2-1) fredag ​​kväll i en slaget om American Hockey Leagues hörnstensserier på The Blue Cross Arena.

Amerks utbröt för säsongens högsta fyra powerplay-mål och sex olika spelare gjorde flerpoängsprestationer. Matchupen var det 461:a mötet genom tiderna mellan AHL:s två äldsta lag och det första i Rochester sedan den 23 oktober 2019. Med segern har Rochester, som har vunnit 10 av sina senaste 15 matcher totalt, tjänat minst en poäng i sex av de senaste 11 matcherna med Bears som går tillbaka till kampanjen 2016-17, med 5-5-1-0 över den tiden.

Jack Quinn och Mark Jankowski gjorde varsin mål och två assist medan Peyton Krebs avslutade med tre assist. Michael Mersch (2+0), Ethan Prow (0+2) och JJ Peterka (0+2) spelade alla in ett flerpoängsspel. Mason Jobst, Sean Malone och Ryan MacInnis gjorde målen med ett mål var. Oskari Laakonen och Josh Teves fick båda en assist.

Målvakten Ukko-Pekka Luukkonen (6-6-0) gjorde sitt åttonde framträdande av de senaste nio matcherna och 12:e totalt. Den finska nätmästaren mötte 40 skott, vilket inkluderade 27 under de sista 40 spelminuterna och tog sin sjätte seger för säsongen. Luukkonen ligger delad på sjätte plats i AHL i vinster samtidigt som han är fyra i både spelade minuter (685) och spelade matcher (12).

Med en natt med två assist tog Joe Snively fart på Bears-anfallen medan Mason Morelli, Garrett Pilon och Kody Clark alla tände lampan. Sedan början av november har Snively gjort sju mål och sju assist för 14 poäng samtidigt som de har producerat tre trepoängsmatcher och fem flerpoängsinsatser under den perioden.

I den inledande ramen kombinerade de två klubbarna i 52 straffminuter och Amerks byggde en 3-0-ledning. Två av Rochesters kom genom man-fördelen och de andra kom sekunderna efter ett power-play.

Mersch gjorde två av de tre målen för sin andra flermålsmatch för säsongen. Det var första gången han gjorde mål två gånger under samma period sedan 24 mars 2017, som medlem i Ontario Reign. Amerks lagkapten har nu spelat in 16 poäng (9+7) och fem flerpoängsutflykter under sina senaste 14 matcher för att ta sig in som tvåa i laget med poäng.

Rochester ökade sin fördel till fyra vid 16:09-strecket i den andra perioden när Malone hamrade hem en cross-ice-matning från Peterka och Teves.

Hershey raderade nollan på resultattavlan under de sista 30 sekunderna av bilden när Clark och Snively körde in på en 2-mot-1.

Under de första åtta minuterna av den sista strofen lade Bears till ett par mål med mindre än en minuts mellanrum för att motverka Jobsts power-play vid 4:09-strecket.

godkändes stimulanskontrollen 2000

Efter att Hershey satte ställningen till 5-3, svarade Rochester med de kommande två målen för att sätta matchen utom räckhåll när Quinn och Jankowski gjorde sina 10:e respektive fjärde mål för säsongen.

SPELHÖJDPUNKTER:

Amerks avslutar veckan med tre matcher när de gör sin första resa för säsongen till Upstate Medical University lördagen den 26 november för att ta sig an Syracuse Crunch. Klockan 19.00 tävlingen kommer att vara den andra av 12 schemalagda matcher mellan de två rivalerna i North Division och all action kommer att genomföras live på The Sports Leader 95.7 FM/950 AM ESPN Rochester såväl som AHLTV.